AURORA energetska skupnost v Ljubljani bolj znana pod imenom Student Energy club / Študentski energetski klub ŠEK je zelo aktivna na vseh področjih delovanja projekta AURORA in tudi širše. Ravno študenti, ki so aktivno vključeni v delovanje kluba so hkrati tudi najaktivnejši uporabniki mobilne aplikacije AURORA. Sprva, kmalu po prvi javni predstavitvi aplikacije konec novembra lani, je število uporabnikov aplikacije naraščalo zgolj počasi. Kasneje je zaživelo redno mesečno žrebanje uporabnikov aplikacije, ki prejmejo six-pack trojanskih krofov. To je postal cel šov. Tudi na socialnih omrežjih. Med uporabniki so sedaj študentje različnih fakultet Univerze v Ljubljani. Zahvaljujoč močni jedrni skupini študentov imamo tudi konstruktivne povratne informacije, na osnovi katerih lahko redno nadgrajujemo in izboljšujemo našo mobilno aplikacijo.

Predvidevamo, da večinoma isti študentje, ki so uporabniki mobilne aplikacije AURORA sodelujejo tudi v skupini Citizen Science – Climate Change Group na LinkedIn-u. Za enkrat sicer opažamo, da se še ne želijo javno izpostaviti, so pa prisotni in pozorno spremljajo zadeve.

This article is also available in English language at the following link https://www.aurora-h2020.eu/ul-news/about-sek-members/